miturkiye.blogspot.com
Mi Türkiye
Xiaomi, Dünyanın En büyük 5. Teknoloji üreticisi
Çin’in Apple’ı olarak bildiğimiz 5 yıldan az bir süre önce akıllı telefon pazarına giren Xiaomi inanılmaz hızla büyüdü.
Apple’a benzer ürünler yaparak dikkat çeken Xiaomi şirketi hakkında kısa bilgiler verelim.
Xiaomi Nedir ? Xiaomi, Pekin tabanlı öncelikli olarak akıllı telefon üreticisi olan bir teknoloji şirketi.
Xiaomi’nin bilindik ürünleri neler ? Xiaomi’nin amiral gemisi geçtiğimiz hafta perşembe günü tanıtılan Mi Note. 5.7 inçlik phablet model
Apple’ın iPhone 6’sına cevap niteliğinde lanse edildi.
3299 Yuan (530$) fiyat etiketine sahip olan cihazı CEO Lei Jun Apple ile dalga geçer gibi tanıtmıştı.
Xiaomi RedMi 2 ise firmanın orta seviye akıllı telefonlarında biri.
Diğerleri gibi Android işletim sistemini kullanan 4.7 inçlik cihaz 113 dolardan satılıyor.

Xiaomi Türkiye Satışı

XİAOMİ TURKİYE - MiTURKİYE.BLOGSPOT.COM
Xiaomi Mi5 Xiaomi Mi4
logoblog

Xiaomi Black Shark 2 gelecek hafta tanıtılacak

Xiaomi’nin oyuncu odaklı olarak başlattığı yeni telefon serisi Black Shark fazla zaman geçmeden ikinci nesle terfi ediyor.Global pazara da çıkması beklenen Xiaomi Black Shark 2 özellikleri haberimizde




Ekim 2018 adeta amiral gemi telefonların geçit yaptığı bir ay oldu. İlk günden bu yana pek çok firmanın amiral gemisi telefonlarını gördük. Ay sonuna doğru da Xiaomi iki önemli telefonunu tanıtacak.

Gelen bilgiler ve sızdırılan videolarla daha canlı bir oyuncu telefonu bizi bekliyor diyebiliriz.Snapdragon 845 yonga seti ve 8GB RAM ile gelecek olan akıllı telefon 6 inçlik ekranı muhafaza ediyor. Ayrıca 4000mAh kapasiteli batarya da unutulmamış.
Diğer taraftan telefonun yan kısımlarında 16 milyon renk destekli RGB şeritler yer alırken arka kısımda da S logosu aydınlatılmış. Oyunlar esnasında sahneleri yansıtarak iyi bir tecrübe yaşatacağı kesin. Daha güçlü donanım için Xiaomi’nin daha verimli bir soğutma sistemi kullanması bekleniyor.
Black Shark telefonu Çin’e özgü bir model olarak kalmıştı. Kaynaklar Black Shark 2 ile birlikte serinin global pazara da açılmasını bekliyor. Ülkemizde ise döviz kuru nedeniyle telefonun epey pahalı olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Kaynak: https://www.phonearena.com/news/Xiaomi-Black-Shark-2-announcement-date_id110128

Xiaomi Mi 8 Lite'ın 8 GB RAM'e sahip versiyonu görüntülendi

Xiaomi Mi 8 Lite'ın 8 GB RAM'e sahip versiyonu görüntülendi
Xiaomi Mi 8 Lite'ın yeni versiyonunu duyurmaya hazırlanıyor. TENAA'dan sızdırılan bilgilere göre yeni telefon Xiaomi Mi 8 Lite'ın 8 GB RAM'e ve yeni bir renk seçeneğine sahip versiyonu olacak.



Xiaomi Mi 8 ailesini genişletmeye devam ediyor. Son olarak Xiaomi'nin TENAA'dan aldığı sertifikaya göre firma Mi 8 ailesine yeni bir üye ekleyecek. Yeni akıllı telefonun Xiaomi Mi 8 Lite versiyonundan farklı olarak 8GB RAM ve yeni renk seçeneğine sahip versiyonu olacağı düşünülüyor.

Xiaomi Mi 8 Lite özellikleri

Xiami Mi 8 Lite 6.26 inç büyüklüğünde 1080 x 2280 piksel çözünürlüğünde IPS ekrana sahip. Telefon gücünü Qualcomm Snapdragon 660 yongasetinden alıyor. Sekiz çekirdekli işlemciye ve Adreno 512 GPU'suna sahip olan Snapdragon 660 çipseti kullanıcılarına orta segmentte yeterli performansı sunuyor. Bellek tarafında ise  Xiaomi Mi 8 Lite 4 veya 6 GB RAM seçeneğine sahip. Telefonun depolama kapasitesi ise 64 veya 128 GB olarak tercih edilebiliyor. Kamera tarafında ise Mi 8 Lite'ın arka tarafta 12MP + 5MP çift kameraya ve ön tarafında ise 24MP selfie kamerasına sahip. 
 
Xiaomi'nin TENAA sertifikasını alması ile birlikte akıllı telefonu yakın bir zamanda duyurması bekleniyor.  

Xiaomi Mi A1 kullanıcıları için Android Pie müjdesi

Xiaomi Mi A1 kullanıcıları için Android Pie müjdesi

Xiaomi Mi A1, Geekbench'de Android Pie ile çalışırken görüntülendi. Çok büyük ihtimalle şu an test aşamasında olan Android Pie güncellemesi, çok yakında tüm Mi A1 kullanıcıları ile buluşmuş olacak.

Xiaomi’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sürmüş olduğu bütçe dostu , Android One cihazı, Mi A1çok büyük olasılıkla yakın gelecekte Android 9 Pie güncellemesine kavuşmuş olacak. XiaomiMi A1 için Android Oreo güncellemesi yayınlama konusunda oldukça yavaş ve ilgisiz davranmıştı. Ancak görünüşe bakılırsa, Android Pie için her şey farklı olacak.

Cihaz, Geekbench’de yer alan skor sayfasında Android Pie ile görüntülendi. Bu da demek oluyor ki, cihazın Android Pie güncellemesi şu an test aşamasında ve önümüzdeki günlerde güncelleme tüm kullanıcılar ile buluşmuş olacak. Cihaz, böylelikle Mi Mix 2S’den sonra Android Pie işletim sistemine sahip olan ilk Xiaomi modeli olacak.



Android 9 Pie ile çalışan Mi A1'in Geekbench'de tek çekirdekte 932, çift çekirdekte 4470 puan elde ettiğini görüyoruz. Ki bu rakamlar, aynı seviyede yer alan diğer Xiaomi cihazlarıyla kıyaslandığında oldukça yüksek. Bu bakımdan cihazın Android 9 Pie ile kullanıcılarına çok daha hızlı ve güçlü bir performans sunacağı aşikar. 

Xiaomi Mi Pro Geliyor

Xiaomi Mi Pro Geliyor

Xiaomi Mi 2 olarak adlandırıln yeni cihazın Xiaomi Mi Pro olarak piyasaya sunulacağı açıklandı....




Çin’de yaptığı üretimler ile bugüne kadar yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Xiaomi, yeni modeller üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. bu konuda uzun zamandan beri markanın Xiaomi Mi 2 adı verilen yeni bir model ile piyasaya çıkacağı belirtilse de yeni gelişmeler yaşandı. Gündeme gelen son bilgilrde Xiaomi Mi 2 modelinin Xiaomi Mi Pro olarak adlandırılacağı ve piyasaya bu isim ile çıkacağı belirtildi.
Xiaomi Mi Pro Tanıtılacak
Xiaomi Mi Pro ve Xiaomi Mi 2 ile ilgili bilgilern kaynağı Weibo olurken, bugüne kadar yapılan sızdırmaların doğru olması Xiaomi Mi Pro konusunda da iddiaları güçlendiriyor. Sitede yapıln paylaşımlrda üstelik tanıtım tarihi de paylaşılmış durumda.
14 Eylül’de Tanıtılacak
Xiaomi Mi Pro tanıtımı için paylaşılan tarih 14 Eylül. Bu bakımdan 14 Eylül’de Xiaomi tarafından özel bir etkinlik ile birlikte Xiaomi Mi Pro duyurulabilir. Xiaomi Mi Pro ile ilgili tüm detayların paylaşılması ciddi bir sızdırmanın da yapıldığını gösterirken, cihazda yer alacak özellikler de şimdiden belli.
Xiaomi Mi Pro Özellikleri Neler?
 Xiaomi Mi Pro için yapılan paylaşımlara göre telefonda yer alacak özellikler şöyle;
5.7 inç ekran
4 GB Ram / 32 GB depolama alanı ya da 6 GB RAM / 64 GB depolama alanı seçenekleri
Adreno 530 grafik birimi
Snapdragon 821 işlemci
13 MP çift arka kamera
8 MP ön kamera...

Xiaomi Redmi 3S Prime’ın Tüm Stokları 8 Dakika İçinde Tükendi


Xiaomi, bu ayın ilk haftasında duyurduğu Redmi 3S Prime modelini ilk olarak Hindistan’da satışa sunmuştu. Parmak izi sensörü bulunan modelin tüm stokları (90 bin adet), Hindistan’da satışa çıkarıldığı ilk 8 dakika içinde tükendi. 104 dolar etiket fiyatıyla satışa sunulan cihazla ilgili Xiaomi’nin Hindistan’daki sorumlu ismi Manu Jain, cihazın henüz ön siparişle satışa sunulmasına rağmen tüm stoklarının tükenmesinin kendileri açısından heyecan verici bir gelişme olduğunu belirtti.
17 Ağustos tarihinden itibaren marketlerde satışa sunulacak Redmi 3S Prime’ın özellikleri ise şöyle:
  • 5 inç büyüklüğünde ve 720p çözünürlüğünde ekran
  • Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi
  • Qualcomm Snapdragon 430 işlemci ve Adrneo 505 grafik işlemcisi
  • 3 GB RAM ve 256 GB’a kadar genişletilebilen 32 GB dahili hafıza
  • 13/5 MP çözünürlüklerinde arka ve ön kamera
  • Parmak izi okuyucu
  • 4100mAh gücünde batarya
  • Altın, koyu gri ve gümüş renk alternatifleri

Xiaomi Mi Drone

Xiaomi Mi Drone Karşınızda


Çinli teknoloji devi Xiaomi ürettiği yeni ürünlerle sadece bir akıllı telefon üreticisi olmadığını bir kez daha gösteriyor. Xiaomi Mi Drone başarılı özellikleri ve tasarımı ile firmanın en dikkat çeken ürünleri arasında yer almaya aday.
Dört pervaneye sahip quadcopter sınıfında yer alan drone 4K ve FullHD video çekebilen iki ayrı kamera alternatifine sahip. Basit yapısı sayesinde kameraları değiştirmek de oldukça kolay. Maksimum Hızı 18 metre / saniye olan MiDrone 1000m yüksekliğe ulaşabiliyor.  27 dakika havada kalabilen araç GPS GLONASS sayesinde rahatlıkla takip edilebiliyor. 16 megapiksel kameraya sahip drone 1920 x 1080 60fps videolar çekebiliyor. 5100mAh bataryası sayesinde yarım saate yakın uçuş süresi ile başarılı bir deneyim sunuyor.




Kullanıcıyı takip eden, akıllı telefon uygulaması ile kontrol edilebilen droneun alt kısmında küresel yapıya sahip bir kamera göze çarpıyor. Cihazdan bağımsız olarak kontrol edilebilen bu kamera günümüzde popüler olmaya başlayan dış çekimlerde iddialı olacak gibi görünüyor.


Drone’lar ile ilgili her geçen gün farklı bir haberle karşılaşıyoruz. Havaalanlarında zaman zaman bilinçsiz kullanıcılar sebebiyle paniğe yol açan bu araçların kullanımına çeşitli kısıtlamalar getirilmiş durumda. Uçan tüm insansız hava araçlarının kaydedilme zorunluluğu da farklı bir durum.
Bakalım Çin’li üretici akıllı telefonlarda son zamanda gösterdiği başarıyı bu yeni cihazında da göstererek pazarda istediği konuma gelebilecek mi. Fiyat performans açısından her zaman avantajlı görülen Xiaomi ürünleri aynı geleneği dronelarda da sürdürebilecek mi? Mi Drone çift antene sahip akıllı telefon monte edilebilen kumandası ve üstün özellikleri ile bir çok amiral gemisi sınıfındaki akıllı telefondan uygun fiyatıyla piyasada yerini alıyor.



Xiaomi Mi Book Cihazının Özellikleri Belli Oldu.

Xiaomi'nin MacBook Air Rakibi Cihazının Özellikleri Belli Oldu.

Apple'a rakip olması beklenen ve fiyatının ona göre oldukça uygun olacağı söylenen yeni Xiaomi Mi Book dizüstü bilgisayarı ortaya çıkıyor.
Xiaomi Mi book'un sanal hafızası 8 GB RAM olarak belirlenirken, cihazın 11 ve 13 inçlik iki modeli olacak. Windows 10 (fiyat tasarrufu için Linux işletim sistemi olacağı söyleniyordu) işletim sisteminin kullanılacağı cihazda aynı zamanda USB-C portu da olacak.
Buna rağmen, cihazda dokunmatik ekran yok ve bunu Xiaomi'nin bir tasarruf yolu olarak tercih ettiği konuşuluyor. Şu anda 11 inçlik MacBook Air 900 Dolar üstünde (ABD'de) satılıyor ve Xiaomi cihazın da en azından 100 Dolar daha aşağıda olması bekleniyor.

Xiaomi notebook'un sanal hafızası 8 GB RAM olarak belirlenirken, cihazın 11 ve 13 inçlik iki modeli olacak. Windows 10 (fiyat tasarrufu için Linux işletim sistemi olacağı söyleniyordu) işletim sisteminin kullanılacağı cihazda aynı zamanda USB-C portu da olacak.
Buna rağmen, cihazda dokunmatik ekran yok ve bunu Xiaomi'nin bir tasarruf yolu olarak tercih ettiği konuşuluyor. Şu anda 11 inçlik MacBook Air 900 Dolar üstünde (ABD'de) satılıyor ve Xiaomi cihazın da en azından 100 Dolar daha aşağıda olması bekleniyor.

Xiaomi Redmi Note 4 İçin Geri Sayım...

Xiaomi Redmi Note 4 modelinin yakın bir zamanda duyurulacağı bildiriliyor…

Bu zamana kadar ürettiği modelleri ile beraber epey iyi iş çıkaran Xiaomi, bildiğiniz üzere Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden biri konumunda. Yıldızı son yıllarda parlayan firmalardan biri olarak görülen şirket, elbette bunu, hazırladığı ve imza attığı ürünleri ile beraber başardı. Şimdilerde hız kesmeden yeni modelleri üzerinde çalışmakta olan firma, uzun bir süredir. Xiaomi Redmi Note 4 amiral gemi modeline yoğunlaşmış durumda. Teknik özellikleri bir süredir dedikodu olarak ortalıkta dolaşmakta olan cihazın şimdi ise ne zaman duyurulacağı ile ilgili bilgiler gün ışığına çıktı. Bunun yanında önemli yeni bilgilerin de gündeme geldiğinden bahsetmek mümkün.

Bu Ay Bitmeden Duyurulmuş Olacak

Yeni sızan bilgilere göre Xiaomi Redmi Note 4, bu ay bitmeden resmi olarak duyurulmuş olacak. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Xiaomi, cihazın bu ay içerisinde satışa sunulması için çaba sarf ediyor. Tabi bu satış takviminin henüz hangi ülkeler ile sınırlı kalacağı bilinmemekte. 27 Temmuz 2016 tarihinde duyurulacağı söylenen modelin başlangıçta Çin’de görücüye çıkması söz konusu. Modelin sızan teknik özelliklerine aşağıdan göz atmanız mümkün.
5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlük sunan ekran
MediaTek Helio X20 deca-core yonga seti
3 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı
13 MP kalitesinde arka kamera ve 5 MP çözünürlüğüne sahip ön kamera
4100 mAh gücünde batarya

Xiaomi Mi Qicycle Elektrikli Bisikleti Tanıtıldı


Xiaomi’den insan taşıyabilir akıllı bisiklet Mi Qicycle tanıtıldı. Diğer bisikletlerden farkı  bisikletin elektrikli olması. Sahip olduğu bataryalar ve elektrik motoru ile sürücüsüne keyifli anlar yaşatan Mi Qicyle aynı zamanda katlanabilir yapısıyla taşınabilme konusunda da bir adım öne çıkıyor.
Mi Qicycle‘ın altında Xiaomi’nin desteklediği daha doğrusu yan kuruluşu diyebileceğimiz iRiding imzası bulunuyor. Geçtiğimiz Mart ayında Qicycle R1 adında premium bir modelde duyurulmuştu ve fiyatı yaklaşık 3000 Dolar civarındaydı. Mi Qicycle ise çok daha uygun fiyatlı. Şimdilik sadece Çin’de satışa çıkacak ürün 460 Dolar fiyat etiketiyle kullanıcılarını arayacak.

Bisiklet hakkında biraz daha detaya indiğimizde kendisinin aynı zamanda akıllı olduğunu da görmekteyiz. Bluetoothsayesinde akıllı telefon uygulaması ile iletişime geçen bisiklet burada sürüşe dair bilgileri sizlere gösteriyor. GPSnavigasyonda sunulan özelliklerden bir tanesi. Bunun dışında gidonda yer alan küçük bir ekranda pil durumu, katedilen mesafe, hız gibi bilgiler gösteriliyor. Ayrıca bisikletin ”Eksta güç”, ”Güç koruma”, ”Fitness” ve ”Dengeli” modları da bulunuyor.


14.5 kilogram ağırlığa sahip olan Mi Qicycle, ikiye katlandığında hacmini neredeyse yarı yarıya düşürüyor. Sahip olduğu 250W motoruyla pedal desteği sunan bisiklet 18650mAh bataryası ile 45 kilometre yol mesefesini tek şarjda sunmayı başarıyor. Batarya tarafında  Battery Management System’in kullanıldığının altını çizen firma ek olarak pillerin Tesla‘nın kullandıkları ile aynı olduğunu da belirtiyor.


Kaynak : Log

Xiaomi Mi Note 2 Hakkında Yeni Bilgiler Geldi.


Xiaomi bu yıl Mi 5 akıllı telefonları ile büyük bir ilgi görüyor fakat görünüşe bakılırsa Çin merkezli üreticinin üst seviye akıllı telefon pazarında farklı planları da var. Normal boyutlardaki amiral gemi ailesini Mi 5 serisi altında duyuran firma, şimdi de phablet boyutlarında üst seviye akıllı telefonlarını duyurmaya hazırlanıyor. 
Xiaomi,  2015 yılında phablet segmentinde Mi Note modeli ile ilgi görmüştü. Şirket şimdi de Mi Note'un halefi duyurmaya hazırlanıyor. Xiaomi Mi Note 2 adını alması beklenen cihazın üç farklı versiyona sahip olacağı iddia ediliyor. İddialar doğruysa,  uzun zamandır geliştirme çalışmalarına devam edilen Xiaomi Mi Note 2,  önümüzdeki bir kaç ay içinde gün yüzüne çıkabilir. 
Gelen bilgilere göre Xiaomi Mi Note 2,  beklentilerin aksine farklı donanım özelliklerine sahip üç farklı versiyonda gelecek. Standart Xiaomi Mi Note 2 modelinin tek lensli arka kamera,  HİFİ ses chipi ve diğer modellerle benzer hızlı şarj özelliğine sahip olacak. 
İkinci Xiaomi Mi Note 2 modeli ise daha üst seviyede olacak ve dual kamera özelliği,  super hızlı şarj teknolojisine ve  HİFİ ses chipine sahip olacak. 
Xiaomi Mi Note 2 serisinin en üst versiyonu ise Samsung'un Edge serisi akıllı telefonlarında kullanılan kavisli ekranla gelecek. Bu model de diğer iki versiyonda olduğu gibi Super hızlı şarj özelliğine ve daha üst seviye bir Hi-Fi ses chipine sahip olacak. 
Bu bilgileri aktaran kaynak ne yazıkki "HİFİ ses chipi" ve "Super hızlı şarj" gibi özelliklerini ne anlama geldiğini belirten detayları paylaşmadı. Bu yüzden şu anda bu özelliklerle ilgili herhangi bir tahminde bulunmak çok doğru değil. Açık olan bir şey varsa Mi Note 2,  Mi Note gibi üst seviye bir akıllı telefon olacak ve dual Edge kavisli ekranı ile Samsung'un Galaxy Note 7 cihazına rakip olmaya aday görünüyor. 
Xiaomi Mi Note 2 versiyonları içinde en azından üst modelin 5.7 inç büyüklüğünde Quad HD bir ekrana sship olması bekleniyor. İşlemci tarafında ise Snapdragon 820 ya da 823 yonga setine yer verilmesi beklenen cihazın, 6GB RAM'e sahip olacağını tahmin ediyoruz. 
Kaynak: Maxicep