miturkiye.blogspot.com
Mi Türkiye
Xiaomi, Dünyanın En büyük 5. Teknoloji üreticisi
Çin’in Apple’ı olarak bildiğimiz 5 yıldan az bir süre önce akıllı telefon pazarına giren Xiaomi inanılmaz hızla büyüdü.
Apple’a benzer ürünler yaparak dikkat çeken Xiaomi şirketi hakkında kısa bilgiler verelim.
Xiaomi Nedir ? Xiaomi, Pekin tabanlı öncelikli olarak akıllı telefon üreticisi olan bir teknoloji şirketi.
Xiaomi’nin bilindik ürünleri neler ? Xiaomi’nin amiral gemisi geçtiğimiz hafta perşembe günü tanıtılan Mi Note. 5.7 inçlik phablet model
Apple’ın iPhone 6’sına cevap niteliğinde lanse edildi.
3299 Yuan (530$) fiyat etiketine sahip olan cihazı CEO Lei Jun Apple ile dalga geçer gibi tanıtmıştı.
Xiaomi RedMi 2 ise firmanın orta seviye akıllı telefonlarında biri.
Diğerleri gibi Android işletim sistemini kullanan 4.7 inçlik cihaz 113 dolardan satılıyor.

Xiaomi Türkiye Satışı

XİAOMİ TURKİYE - MiTURKİYE.BLOGSPOT.COM
Xiaomi Mi5 Xiaomi Mi4
logoblog

Xiaomi’de neyin nesi ?

Xiaomi’de neyin nesi ?



Çin’in Apple’ı olarak bildiğimiz 5 yıldan az bir süre önce akıllı telefon pazarına giren Xiaomi inanılmaz hızla büyüdü. Apple’a benzer ürünler yaparak dikkat çeken Xiaomi şirketi hakkında kısa bilgiler verelim.
Xiaomi Nedir ?
Xiaomi, Pekin tabanlı öncelikli olarak akıllı telefon üreticisi olan bir teknoloji şirketi.
Xiaomi’nin bilindik ürünleri neler ?
Xiaomi’nin amiral gemisi geçtiğimiz hafta perşembe günü tanıtılan Mi Note. 5.7 inçlik phablet modelApple’ın iPhone 6’sına cevap niteliğinde lanse edildi. 3299 Yuan (530$) fiyat etiketine sahip olan cihazı CEO Lei Jun Apple ile dalga geçer gibi tanıtmıştı.
Xiaomi RedMi 2 ise firmanın orta seviye akıllı telefonlarında biri. Diğerleri gibi Android işletim sistemini kullanan 4.7 inçlik cihaz 113 dolardan satılıyor.
Neden Çinli bir telefon üreticisini umursamalıyım ?
Xiaomi birkaç yılda muazzam bir şekilde büyüdü. Ürünlerinin çoğunda Apple’ı taklit eden ve bunu inkar etmeyen şirketin bu hızla giderse Apple’ın büyük rakiplerinden olabileceği konuşuluyor. Ben buna pek ihtimal vermesem de Xiaomi’nin büyüme hızı göz ardı edilemez.
Xiaomi nasıl okunur ?
Çinli kardeşlerimizin kurduğu bir şirket olması sebebiyle telaffuzu zor olan Xiaomi, “Şi-yao-mi” diye telaffuz ediliyor.
Xiaomi’nin çok kısa tarihi.
2010 yılında kurulan şirket Android işletim sistemli ilk akıllı telefonu olan the Xiaomi Mi1′ i 2011 Ağustos ayında pazara sunuldu. Sonraki yıllar Apple’a çok benzer ürünler üretmeye devam eden Xiaomi her sene daha iyiye gitti ve 2014 yılında 61 milyon telefon satarak dikkatleri üzerine çekti. 2014’ün sonunda şirketin değeri 45 milyar dolara ulaştı. Lei Jun ise Xiaomi’nin şimdiki CEO’su.
Xiaomi ne kadar büyük ?
Aşağıdaki grafikte gördüğümüz gibi Xiaomi akıllı telefon piyasasındaki pastanın %5,6 sına sahip. LG gibi bilindik bir firmadan bile daha yüksek bir değere sahip olması dikkat çekiyor.
Xiaomi’nin telefondan başka hangi ürünleri var ?
Xiaomi’nin kulaklık, tablet ve tıpkı Apple TV gibi stream kutusu gibi ürünleri bulunuyor. Xiaomi’nin akıllı ev teknolojileri geliştireceği de konuşuluyor.
Nereden Xiaomi ürünü satın alabilirim ?
Xiaomi şuan da ürünlerini internet üzerinde satışa sunuyor. Xiaomi’nin ana pazarları arasında Çin, Hindistan ve Endonezya bulunuyor. Xiaomi’nin birkaç yıl içerisinde Amerika ve Avrupa pazarına da açılabileceği konuşulsa da henüz kesin bir şey yok.
Xiaomi bu başarıyı sadece Apple’ı kopyalayarak mı elde etti tartışılır. Ancak diğer Çinli telefon üreticilerinden daha ön planda olmasının kesinlikle Apple’a benzer ürünler üretmesinin etkisi bulunuyor. Bu başarılı gidişat daha ne kadar devam eder hep birlikte göreceğiz.
Kaynak: Mashable
Konuk Yazar: Tahsin Özyer
Benzer Yayınlar

0 yorum: